(NAJAVA) Pazin gori vol. 4 – Punk koncert u srcu Istre

Još samo par dana nas dijeli od istarske poslastice koju nam je spremio već drugu godinu za redom Centar za mlade Alarm Pazin. U petak, 31. svibnja održat će se Pazin gori vol. 4 u klubu Magnus.

Nova lokacija, novi bendovi. Ovako je izgledalo prošle godine iza kina, a u petak, za odličnu glazbu zaduženi su Petar Punk, Antitodor i Hysteria. Umjesto riječkog Žulja, uskočiti će Besni Pacov i Nirvana tribute band SatAni.

Grupa Antitodor osnovana je 25. svibnja 1996. godine. Osnivači grupe su pjevač Zoran Todorović – Todor, bubnjar Aleksandar Bijažić i basist Kristian Bijažić – Pitzek. Iako je ovaj trojac u samom začetku namjeravao osnovati bend koji bi izvodio isključivo obrade punk pjesama, Todor je već na prvu probu donio neke svoje autorske pjesme.
Grupa je i dalje intenzivno održavala koncerte, a od stotinu koncerata diljem Hrvatske i Slovenije, svakako treba izdvojiti svirke kada su nastupili kao predgrupa velikanima punka G.B.H., grupi Aurora iz Mađarske, američkim legendama Misfits, Battalion of Saints, itd.
Antitodor je svirao i na nizu festivala, od kojih se mogu izdvojiti Viva la Pola!, na kojem su nastupili tri puta (2004., 2006. i 2008.), uz velikane Anti Nowhere League i Toy Dolls, zatim su tu gostovanja na pulskom festivalu Monte Paradiso (1996. i 1998.), zadarski festival Live and Loud (2001. i 2003.) i Ri Rock (2005.).

Bend Hysteria sastoji se od četvero mladih entuzijasta (Tomi, Dino, Poc i Marko) i jedne dame (Monika), koji od početka djelovanja benda pa sve do danas, sviraju alternativni pop/rock. Tokom 2017. godine, spletom okolnosti, Tomislav i Dunja napuštaju bend, a dijelom ekipe postaje Tomislav Kožnjak. Samim time, odlučili su prezentirati svoj rad nastupima na raznim festivalima.

Besni Pacov  je mlada četveročlana pankčina iz metropole. Već su jednom nastupali u Pazinu na promociji albuma Sabotaže u Kaštelu. Sviraju u postavi vokal: Ananas gitara: Mihael, bas: Čera, te bubnjevi: Surla, do sada su izdali jedan album ” Sviramo za đaba pivu”.

SatAni su osnovani krajem 2018. godine te tu postavu čine iskusni glazbenici koji su reputaciju stekli u prijašnjim poznatim bendovima. Super ekipu čine: Vedran Urović – gitara, Ronni Gubić – bas, Matko Peroš – bubnjevi te pjevač Zoran Frljić.

Petar Punk je bend iz Bjelovara nastao početkom 2007. godine od članova bjelovarskih punk, rock i blues bendova s početka i kraja devedesetih (Krampussy, Dirty Drunken Dogs, K.U.M, K.r.a.a.m, Žuti Kaputi, Otpisani, Mojo Run…).
Bend je orijentiran ka punk rocku zvuku, svira autorske stvari. Do sada je izdao pet albuma redom:

“Mala noćna polucija” (2007)
“…kratko ali glupo…” (2010)
“Per anus ad astra” (2012)
“Još krače i još gluplje” (2014)
“Javi kojim vlakom odlaziš” (2018)

te sudjelovali na kompilacijskim albumima “Brkati gosti” benda Brkovi i “Oči U Magli- Tribute To Satan Panonski”. Članovi benda su Zoran Budimir (vokal), Pero Margetić (gitara), Vedran Pavin (bubnjevi), Ante Cikoja (bass) i Marko Dragičević (gitara). Do sada su odsvirali niz samostalnih koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni, Srbiji i Austriji te festivale od kojih možemo izdvojiti Viva la Pola, HGF, Dirty old festival, Paradeplatz, Viva la punk, Rock live, VUM fest, ČUF, NUMI, Good vibrations, Idemo otok, Prvi maj geri festival, Kanal fest…

Više o eventu pratite na našoj suradničkoj stranici Pogo Promotion ili ovdje.

LuPuš

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.