Stiže 6. Reli po galerijama u novom, digitaliziranom izdanju

Piše: Antonia Erent Ondrušek

Reli po galerijama, kulturna i umjetnička manifestacija, prva i jedina takve vrste u Hrvatskoj, stiže u 6. izdanju. Pedesetak galerija u Zagrebu, Rijeci i Puli, 24. svibnja će ljubiteljima umjetnosti, umjetnicima, kolekcionarima, kustosima i najširoj javnosti pokazati svoje prostore te približiti rad umjetnika koji u njima izlažu.

Galerije i ateljei će u produženom radnom vremenu od 17 do 22 sata publici ponuditi posebne programe koji uključuju otvorenja novih izložbi, vodstva kroz izložbe i radionice. Reli po galerijama nudi interaktivan umjetnički program i priliku posjetiteljima da u jednom danu vide više izložbi i umjetničkih djela nego bilo koji drugi dan u godini, što se čini kao idealna afterwork zabava za obitelji i građane svih uzrasta.

Ove godine, novost su Relijeva internetska stranica i mobilna aplikacija koja posjetiteljima, uz pomoć očitavanja QR kodova u galerijama, služi kao praktičan način za skupljanje digitalnih naljepnica. Posjetitelji na početnoj postaji dobivaju mapu ili preuzimaju mobilnu aplikaciju, zatim nastavljaju u svakoj sljedećoj galeriji skupljati oznake na mapi, a oni koji uspiju posjetiti sve galerije na završnoj lokaciji osvajaju simboličnu diplomu. U Zagrebu Reli po galerijama počinje u Meštrovićevom paviljonu – HDLU, a završna lokacija na kojoj se preuzimaju diplome je galerija Garaža Kamba u dvorištu Ilice 37. U Garaži Kambi, bit će organiziran i već tradicionalan završni party.

reli5 (1)

POPIS GALERIJA
Galerija Forum, Galerija Kranjčar, Galerija Matice hrvatske, Galerija Ulupuh,
galerija Greta, Galerija Šira, Oris Kuća arhitekture, Garaža Kamba, Academia Moderna, Regalerija, Otvoreni studio keramike, PMS-prostor manufakturne slobode, HDLU (Bačva, Prsten, PM), Galerija Vn, Galerija SC, Galerija Događanja, Studio Lapo Lapo.

Više o programu pročitajte na: www.relipogalerijama.com te na  Facebook eventu.

Reli po galerijama podržavaju: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Pula, Turistička zajednica grada Zagreba, Turistička zajednica grada Pule, Erste banka – Urbanka, Arena Hospitality Group, Journal.hr, Outdoor Akzent

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.