Zašto žene uvijek ispadnu luđakinje kada pokušavaju udovoljiti muškarcu?

Piše: Antonia Erent Ondrušek

Obrati mi se frendica danas u stilu „Lastane, jesam li normalna?“, sva zabrinuta jer se ljubila s nekim likom (prvim nakon nedavnog prekida dugogodišnje veze) i usred tog ljubljenja se počela brinuti ljubi li se ona uopće dobro pa je postala sva nervozna i prasnula u smijeh pa se onda brinula što pak taj čovjek o njoj misli i tako više puta prasnula u smijeh, ali istovremno nije htjela da on misli da je u njemu problem, jer nedajbože, a još je ispala i luđakinja. I tako je moja frendica od jedne banalne stvari poput ljubljenja s likom ostala istraumatizirana. Zašto?

Žene, imam ozbiljnu poruku za vas, ne brinite o takvim debilnim stvarima, pogotovo zato što u tom trenu ne brinete o sebi, nego o tome kakav dojam ste ostavili kod njega, jeste li njemu napravili nešto što mu se ne sviđa, je li premalo radite jezikom ili vrtite mini centrifugu, je li se možda ljubite previše slinavo ili presuho, možda vam usna šupljina nije dovoljno prave temperature?? Kaže meni frendica da uopće ne razmišlja o tome paše li njoj to ljubljenje, nego samo o tome je li njeno ljubljenje grozno. Helou!? Žene drage, prestanite biti mame čovjeku s kojim izmijenjujete tjelesne tekućine.

I ne radi se samo o ljubljenju. Radi se i o tome sviđaju li se njemu vaše sise, vaše ideje, jeste li mu dosadne kad pričate, imate li krivu boju kose, ili bilo što drugo. Ženo, poslušaj me, ti nisi jedina žena na svijetu za njega, niti je on, hvala nebesima, jedini muškarac za tebe. Ne sviđam ti se? Vrata su ti tamo, hvala i doviđenja. Prva stvar, garantiram da nitko neće prestati izlaziti van s nekim tko je super i odličan, ali se loše ljubi. Zbilja nije toliko bitno jer se sve može iskomunicirati i uskladiti. Druga stvar, svi, ali SVI su zbog nečega nesigurni. Nemoj ti biti ta žena koju će nesiguran muškarac koristiti poput poligona za treniranje svojeg nesigurnog, dječačkog ega. Na početku odnosa je normalno da smo svi malo nesigurni, tek upoznajemo osobu, treba nam neko vrijeme da se uskladimo s nekim drugim, možda se i zbilja ljubimo grozno i seks nije baš najbolji, ali i to se da popraviti kad se osobe malo upoznaju, uostalom niste nikome ništa dužne i imate pravo otići kad god shvatite da vam nešto ne odgovara.

Otkud dolazi ta nesigurnost kod žena? Iz te neke neobjašnjive želje i potrebe da se žene svide svakom muškarcu. Majko mila, koliko ima groznih muškaraca, zašto biste se njima htjele svidjeti? Od 100 muškaraca, svaki će od njih imati drugačije mišljenje o vama. Na svu sreću, ima nas oko 7 milijardi na svijetu pa se ne trebate svidjeti svakom idiotu. Zašto je baš taj jedan muškarac nekakva referentna točka i nekakvo mjerilo vaše vrijednosti? Totalna glupost. Muškarce birajte prema kriteriju kako se VI osjećate pored njih, a ne kako se ONI osjećaju pored vas. Lako je upasti u tu zamku jer nas gomile ženskih, odnosno ženomrzećih, časopisa bombardira već s naslovnih strana „10 načina kako da ga osvojiš“, „Kako udovoljiti muškarcu?“, „10 trikova kako da budeš više seksi“, to sranje treba spaliti, fućkaš lika kojeg moraš osvajati i za kojeg su ti potrebne pripreme kao da osvajaš Mt. Everest. „Take it ot leave it“, kako bi rekao doktor Bandić. Budite svjesne da NIKADA ne možete zadovoljiti tuđe nezrele kriterije i da tako nikada nećete biti sretne. Kompromis je jedno, oblikovati se poput gline je drugo.

I ne zaboravite da je svaka osoba odgovorna sama za sebe! Najgluplje je pretpostavljati što druga osoba vjerojatno misli i zašto se ponaša na neki način, a onda ta osoba pretpostavlja što mi mislimo, a mi uopće to ne mislimo i onda bez razloga nastane glupa situacija, koja se vrlo jednostavno mogla izbjeći da se svatko samo jednostavno brinuo sam za sebe i na pristojan i uviđavan način drugoj osobi objasnio kako se osjeća.

Zamislimo ovu situaciju, napravile ste nešto što se muškarcu ne sviđa, jebiga, događa se. Imamo nekoliko opcija:

  1. Muškarac misli: „Isuse, ova žena je totalna krava i više nikad neću s njom izaći van, glupa je, a ja sam najbolji na svijetu i bolje da joj odmah kažem da je glupa i neka odmah promijeni svoje ponašanje. Kako mi dobro stoji ova frizura.“ – dakle osoba A je očiti kreten.
  2. Muškarac misli: „Ovo nije bilo u redu, ali ok, možemo to popraviti, na lijep način ću joj objasniti što mi smeta. Možda nije namjerno to učinila, ali povrijedila me i svakako želim jasno iskomunicirati da mi se to ne sviđa i ne želim da to ponavlja.“ – točan odgovor.
  3. Muškarac misli: „Ajme, majčice, zašto je sad to napravila. Ovo je grozno, kako da joj sad to kažem? Možda bolje da šutim i trpim, što ako me otkanta? Ili da ju ja jednostavno otkantam jer se ne znam drugačije nositi s problemima? Možda sam ja kriv za sve i ona ima pravo tako se ponašati. Jadan ja.“– ovom liku trebaju muda.

Dakle, žene moje, osobe A i C vam ne trebaju i nema objašnjenja niti opravdanja, niste ničije budale, niti ste ičije mamice. Vama treba osoba B, koja će vas tretirati kao autonomnu ženu kakva jeste i koja će znati kako vas treba voljeti. Umjesto gluposti, radije se brinite oko toga da  se prema drugima ponašate s poštovanjem i da budete dobre osobe, suosjećajne, odgovorne, pristojne i prava osoba će znati cijeniti te kvalitete, a onaj tko ih ne cijeni je očito kriva osoba. Svim osobama koje vas ne cijene pokažite gdje su vrata i pristojno ih ispratite van iz svog života. U međuvremenu, dok ne naiđete na svoju osobu B, vi se potrudite da se prema drugima ponašate kao osoba B, a ostalo će se sve posložiti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.