NIHIL NON CLARE EST

ines

Piše: Bica Pankerica

Epizoda druga: Oda Govnovini

Realno, govna u saboru i nisu neka vijest. Svakodnevno u zgradi Vlade sjede govna od ljudi iz čijih usta ispadaju govna dok razgovaraju o usranom stanju u prekrasnoj nam Govnovini. Well, shit!

Prošli tjedan interneti su gorjeli zbog čina Ive Anzulović, aktivistice koja je bacila hrpu fekalija na zgradu Vlade, kao i na zgradu DORH-a. “Zalit ću izmetom ponaosob svakoga tko je u objavama novinara bio argumentirano dokazan kao kriminalac. Od danas, nitko kome je novinar dokazao kriminal neće se osjećati sigurnim na javnoj površini, kao niti institucije, jer nikada neće znati kada ću, gdje i na koji način gađati izmetom”, izjavila je Anzulović medijima prije tri tjedna.

Rekoh, vidi ove moderne heroine! Za takav čin em trebaš imati muda, em trebaš skupljati na tisuće i tisuće litara govana, jer realno gledano, čitavu državu bi se trebalo natopiti fekalijama. Ova govnovina utemeljena je na korupciji i kriminalu, temelji joj leže na govnima napaćenog naroda! Evo, Iva, rado ću ti ustupiti koju kantu izmeta i sama, ako treba, skupljat ćemo i rabljene uloške kao alternativu jajima. Toliko smo siromašni da mi je bed trošiti skupocjenu hranu uzalud.

Gledaj ti taj oksimoron: Svjedočili smo brojnosti i slozi hrvatskog naroda kad je trebalo dočekati nogometaše. Ulice su se tresle, baklje su gorjele, svi za jednog, jedan za sve. Nitko se niti u jednom trenutku nije sjetio da je gladan, bez posla, možda čak i bez krova. Zagrebački beskućnici su u dresovima skupljali ostatke hrane s pločnika nakon povorke. Smješkali su se u kamere. Mediji su popratili čitav taj debakl s naslovima i poklicima : Svi za jednog, jedan za sve, Srce vatreno, Moja domovina, Vatreni heroji… Nitko, baš nitko, nije se okrenuo prema kameri i jebo majke, a mogao je. Mogli smo zavapiti pred svjetskim medijima, pokušati nešto poručiti o stanju u državi, zavapiti u pomoć. Ali ne, ekipa se smješkala i slavila, reklamirala turističke atrakcije. Te iste turističke atrakcije koje su vladajući rasprodali i stavili na korištenje apsolutno svakom, samo ne narodu.

Obmanuli smo i svijet, ne samo sebe.

Samo tjedan dana nakon toga, šamar surove realnosti, neimaštine i egzodusa, vraća nas na početnu poziciju mržnje i nepotizma.

I od tisuće nadobudnih Patriota, Ljudi, Hrvata, Rvata i Govnara koje smo gledali desetak dana na TV-u, svakodnevno, 0-24h, samo se jedna žena odvažila na ovakav herojski čin. Žena, koja je nakon incidenta, mirno pružila osobnu iskaznicu murjaku i odgovorno prihvatila svoju kaznu. Odgovornost: ono što Vlada, Sabor i institucije nemaju, negiraju i zaobilaze u širokom luku.

Molim te, zapitaj se, hrvatska građevino, kako jedna žena može imati veća muda od većine muškaraca? Kako to da nju nitko ne naziva domoljubom i braniteljicom napaćenog naroda? Dragi imaginarni Đuro, Rvatino, koji jedino zna di je bijo ´91., zapitaš li se ikad gdje si jebene 2018. godine??? Ovo je godina kad se treba braniti svoja domovina!

Budućnost je sad!

Ova briljanta novinarka, Iva Anzulović, heroina, valjda je još jedna od rijetkih koja zapravo voli svoju Zemlju. Ona je taj drek na Vladu bacila zbog tebe i mene, naše djece i naše budućnosti. “Nakon što joj suprug devet mjeseci nije dobio plaću, a stanje u zemlji se rapidno pogoršalo, zabrinuta oko budućnosti svoje djece i naroda kojem pripada, krajem 2012. godine Iva Anzulović napušta svoj projekt te se isključivo počinje baviti proučavanjem svih okolnosti koje su dovele do ovog alarmantno lošeg stanja u Hrvatskoj”, dio iz njene biografije (savjest.com).

A što ti, Rvatino moja, radiš? Nezaposlen sjediš kod kuće i jedeš vlastita govna, slušaš drek s TV-a i gledaš proljeve po Fejsbuku. I žališ se. Žališ, kako je u Irskoj bolje, kako tamo nema Plenkovića ni HDZ-a ni Kolinde, za koje si vjerojatno i glasao. Hraniš se lažima i dezinformacijama. Svakim danom te Vladajući hrane govnima na žlicu, smiju ti se, smatraju te običnom ovcom. Plenki i ekipa ti se ruga u facu!

Ne znaš koristiti jedino legalno oružje koje imaš – svoj mozak.

Čeka nas Krvava jesen, sprema se velika Seljačka buna. Nemoj biti papak, skupljaj drek u kantu. Uzmi svoje vile, zapali svoje baklje. Dođi pun entuzijazma na Trg bana Josipa Jelačića 14.09.2018, točno u podne, ponašaj se kao da je Hrvatska osvojila zlato na Svjetskom, a zapravo, bori se za svoju egzistenciju.

Hrvatska je kao velika slagalica. Okovi iliti okvir te slagalice je Vlada. Svaka pojedina puzzla smo mi. Kad pukne okvir i kad svaka pojedina puzzla ispadne iz cjeline, tek onda se slagalica može složiti na novo. Uz puno bolji i kvalitetniji okvir.

Budi kao Iva, smogni hrabrosti, brani jedino ono što ti je sveto.

Jebeš zemlju, politiku, lažna moralna načela – brani SAMOG SEBE.

Za koga? Za život!

foto: Vladimir Kinđerski/Adriaticstar.press

One thought

  1. Gdje ode moj komentar!?!?

    Pitanje: zna li Iva da je svojim činom posrala jedino tete čistačice?
    Zaključak: Rvati ne posjeduju muda!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.