Magelli, pokaži čunu!

Piše: Miljenko Mitrović

U subotu je trebao biti smak svijeta. Za razliku od Meksika, Floride, Portorika, mi nismo osjetili ništa. Ali, kako sve polako ide u materinu tako je i Magelli u Gavelli postavio „Ponovno ujedinjenje dviju Koreja“ grubo se izrugujući svetim ljubavnim odnosima muškaraca i žena. Lijepo je bilo vidjeti kako su golim čunama iz elitnog reda aplaudirali Vlado Šeks i Goran Jandroković.

Magelli je, naime, razolitio glumce i glumice koji su bildanjem slatkih sisica, klatarenjem čuna i vrckanjem guza nadoknađivali sitne tekstualne šupljine ove neobične predstave. Briljantni ansambl Gavelle savršeno je rolao po sceni, Magellijeva Bounjelovska, mašta slična onoj u mog omiljenog lika Spužva Boba Skockanog, rugala se svemu i svačemu…Šteta što u gledalištu nije kidnapirao više od dva reda jer su ovako naše političke face bile odveć sigurne da ih razolićeni glumci ne popiške. Što mislite da li bi u toj situaciji dobili aplauz na otvorenoj sceni ?
DA
NE
Tko zaokruži krivi odgovor častim ga cugom na šanku kod zone.

Moja draga frendica Božidarka Frajt, kraljica hrvatskog filma oporavila se od loma kičme i ponovno je na starom mjestu u Gavelli. Bila je jako ljuta na Magellija što joj je skinuo zeta Enesa:

-Sve bi to bilo super da se na poklonu nakon premijere skinuo i sam Magelli. To bi onda bio pravi performans –rekla mi je božanstvena Boža, a ja sam siguran da će genijalno pomaknuti Magelli jednoga dana skinuti do gola i nas u publici. Bio bi to prvi do kraja ogoljeni teatar na svijetu!

boža legenda
Boža, frajerica i po, na naslovnici Plavog Vjesnika u jesen sedamdeset i neke

Spikam dalje s Božom o jednom našem kolegi koji je, vjerujem nespretno, napisao kako je ona bila „nitko i ništa“. Valjda čovjek ne zna da su Božu Frajt proglasili najboljom filmskom glumicom svih vremena. Jurio ju je i Hollywood:

-Imala sam poziv poznatih svjetskih redatelja koji su htjeli da biram u njihovim filmovima. Dobila sam iz Amerike i garantno pismo, ali bilo je tad teško doći do vize i radne dozvole – reče Boža pa nastavi spiku o svojoj prelijepoj kćerki Bojani, unucima, druženju s Coppolom, monografiji Saloona i vrijeme proleti, a smaka svijeta ni u talonu.

boža
Božanastvena Boža, najveća legenda hrvatskog filma

Zašto Zetovci mrze psiće?

Putujući prošlog tjedna iz Velike Gorice prema gradu, naletim na vrlo ružnu scenu .Jedan bračni par želio je u bus s malim, preslatkim pesekom.

-Ne možete u javni prijevoz s paščetom! – grub je bio vozač.

-On je još jako mali…

-Baš mezabole! Ne može! –viknu i krenu.

Što se mene tiče, ja u bus ne bih puštao ljude koji tuku vozače i demoliraju stolice, a slatkom mješancu bi se dignuo sa šamrleka. Pričam to uz šank, a vaterpolista Hrvoje Brlečić pomazi svog ljubimca Čarlija i doda:

-Jedan čovjek je zvao menadžera u poznati hotel i pitao da li može dovesti i psa. Menadžer mu je uzvratio “Dragi gospodine, u našem hotelu psi nikad nisu napravili štetu, nisu nam krali ručnike, tanjure i čaše, nisu vikali, bunili se, psovali, uništavali… Pa ako vas vaš pas preporuči, možete doći s njim.“

U to u bazu ulazi naš frend Hrvoje Benić iliti Slavonska Barakuda:

-Koja je to premjera u HNK? – pita.
-Tko pjeva zlo ne misli!

Naime, sin od kuma tražio je Barakudu da mu nabavi dvije karte za HNK pa nazove prijatelja u kazalište:

-Trebaju mi dvije karte!

-Za koju predstavu?

-Pa za „Tko to tamo peva“.

Ne znam je li dobio cijelu ložu, a ja bih mu je dao jer nas je sve do suza nasmijao.

Sve po 12

Za kraj, vic i dvije slatke objave prijatelja s Fejsa:

1.
Najteže u životu je sirovini dokazati da je sekundarna .

2.
Sudeći po računu iz slavina mi teče kisela voda, smeće odvoze u limuzinama, interfon mi je u romingu, a ulice čiste Ronaldo i Messi!

3.
-Znate li gdje je Isus pronašao 12 apostola?
-?
-U trgovini sve po 12!

One thought

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.