Zagrepčanka i David Copperfield

Piše: Miljenko Mitrović

Evo opet malo Saloona, točnije izbora slatkih tračeva s Večernjakove duplerice „Zagreb by night“ koju su oslikavali Livio Androić i Lupino, uređivao Damir Jirasek, a piskaralo sam bio ja.

Bilo je tu tisuću gostiju, a među njima Vesna Parun, Ćiro Blažević, Dimitrije Popović, Miro Gavran, Severina, Sandra Bagarić, Nina Badrić, Indira Vladić, Divasice, Mirna Berend, Dražen Ladić, Aleksandra Mindoljević, Vlado Krauthaker… Evo malog izbora „žutila“ prohujalog vremena:

1.
Boraveći u Zagrebu David Copperfield je izjavio kako je dobro poznavao jednu djevojku iz Hrvatske. Bacio sam se u potjeru za neznanom ljepoticom koja je očarala velikog mađioničara i dobrano se iznenadio kad sam skužio da je tajanstvena djevojka Katarina Galović, kćerka kralja kulena. Pokazala mi je zajedničku fotku i rekla:
– Družili smo se kratko u Americi gdje sam bila na školovanju. Kad sam Davidu prvi put spomenula Hrvatsku mislio je da je to predgrađe Minneapolisa. Objasnila sam mu da je to moja domovina, najljepša zemlja na svijetu. U to se kasnije i sam uvjerio.

copperfield
David Copperfield s frendicom Katarinom Galović

2.
Ranko Balen, bubnjar „Grupe 220“ prvi je obznanio da je njihova ploča „Naši Dani“, prvi LP na prostorima bivše države, proglašena albumom stoljeća u Hrvatskoj.

-Grupa se raspala kad je Drago Mlinarec otišao na odsluženje vojnog roka. Teško da ćemo se ponovno skupiti jer sad Dragec živi na svom imanju kraj Zaprešića i rijetko dolazi u Zagreb.

3.
Mladena i Miro Gavran upoznali su me s lijepom doktoricom znanosti Monicom Košir koju svi dobro znamo kao Janicu iz kultne „Breze“:

-Brzo sam odustala od glume, završila dva fakulteta i doktorirala.

4.
Mirna Berend bila je bila u ozbiljnoj vezi s producentom Tomislavom Kašljevićem koji se s njom zbližio na rođendanu Tarika Filipovića:
-Svadbu ćemo napraviti u Saloonu, a jedan od kumova bit će Tarik – otkrili su mi tada nesuđeni mladenci .

5.
Dimitrije Popović odbio je prodati dvije slike tadašnjem Jamesu Bondu Pierceu Brosnanu i našem hollywoodskom kralju Goranu Višnjiću :

-Brosnan je želio kupiti jedan triptih koji sam poklonio suprugi Jagodi pa sam ga morao odbiti, a Višnjić je želio original plakata za dubrovačkog Hamleta gdje je igrao glavnu ulogu. Obećao sam mu da ću, ukoliko budem prodavao original, kontaktirati prvo njega.

6.
Pitao sam u Saloonu Antu Kostelića –Gipsa, uoči radova na Snježnoj kraljici, treba li na Sljemenu graditi ?

-Na Sljemenu ne treba ništa graditi, na Sljemenu treba samo saditi!

7.
Kad je gost u Saloonu bio Dražen Ladić, oko njega se stvorila velika gužva:

-Je l’ bolan,koji ti je ovaj što se raja vrti oko njega? – pitala me glumica Jasna Beri.

-Ladić, najbolji golman SP u Francuskoj!

-Bolan, vi muški ste baš blentavi. Pokraj nas vakih, vi buljite u nogometaša!

8.
Na proglašenju Zlatka Canjuge najboljim glumcem među političarima, Vinko Brešan mi je ispričao anegdotu s formiranja umjetničkih vojnih postrojbi:

-Na prvom postrojavanju pozdravio nas je Ivan Milas. Pružio sam mu ruku i predstavio se –Brešan, na što je Milas oduševljeno kliknuo “Čestitam! Čestitam! Sjajan ste pisac! Pročitao sam sve vaše knjige”. Glumci i baletani iza mojih leđa popadali su od smijeha jer su skužili da me zamjenio sa starim .

9.
Ranka Marinkovića dugo je živcirala glazba iz Saloona dok je pisao svoj zadnji roman „Never more“. A kad smo ga prvi put doveli u klub na Tuškancu iznenađen mi je šapnuo:
-Bogati, pa ovdje se mladi odlično zabavljaju!

10.
Nina Badrić mi je otkrila kako je odbila sudar s Kevinom Costnerom .
-Na jednom prijemu u Italiji gdje je bilo mnoštvo poznatih ljudi svjetskog jet-seta upoznala sam Kevina Costnera. Proveli smo dosta vremena razgovarajući. Izgleda da sam mu bila simpatična pa mi je predložio da se ponovno nađemo .Vjerovali ili ne, taj poziv nisam prihvatila.

11.
Vesna Parun mi je na Valentinovo u Saloonu rekla da se kao mala na Visu igrala s Rankom Marinkovićem, a onda šapnula:
-Pišem novu knjigu o svom životu koja će biti crnija od najcrnjih crnih kronika!

Tko zna gdje je taj rukopis. Možda kod njenog najboljeg prijatelja Branka Pejnovića?

12.
U Sloveniji je provedena anketa s pitanjem:
-Treba li istjerati Bosance iz dežele?
Odgovori:
-5% DA
-95% NEKA NAS

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.