Nogometaš Marko Mlinarić nije me poslušao pa je izgubio pet milijuna dolara

Piše: Miljenko Mitrović

Život se tako tragikomično poigrava s nama da čovjek ne stigne proslaviti radosne trenutke jer već u pola slavlja stižu tužne vijesti.

Moj trešnjevački prijatelj iz balavanderskih dana Bobo Ćimbur dobio je unuka i učlanio se u klub dedeka. Radosnu vijest javio mi je zajednički prijatelj Neven Saks.

– Mali se  zove Jan, a kako je mama Jana možda Bobo snahi kupi Todorićevu jahtu jer neće morati mjenjati ime – našalio se Saks.

Paganinci su za tatu Igora ,sina Jana i društvo  tamburali u Baltazaru do kasnih sati, a ja očekujem da Bobo ispuni okladu i okrene janka.

– Sve se dogodilo kako si prije godinu dana predvidio – prisjetila se sretna baka Mirjana.

Iz rodilišta je stigla još jedna sretna vijest Frizerka Jasminka Alić koja šiša Peru Kvrgića  i ostale trešnjevačke mališane po treći put je postala mama. Čestitamo!

Šok za šokom

Ali baš u vrijeme kad se radujemo prinovama, nazvao me Darko iz Paganini banda.

-Ode nam dragi prijatelj Hrvoje – reče i ispriča kako je dr. Hrvoje Stipić nastradao. Nisam se ni zbrojio od šoka  kad u „Cityu“ vidim Željka Sablića vlažnih očiju.

– Poginuo mi je zet na motoru.

Šok za šokom i dvije sahrane u istom danu.

Nakon dirljivog ispraćaja Vedrana Odrljina, odem s Tomom Galovićem na piće u restoran iznad krematorija. Listam novine i naletim na poslednji pozdrav našem Hrvoju  od zajedničkog frenda Gigija.

– U srcu koje si spasio zauvjek će kucati i tvoje.

Došlo i meni da pustim suzu dok sam se spuštao  u Krematorij. Nailaze Štef, Mlinka, Pop, Zeba, Žac… Sjetimo se kako sam nagovarao Mlinarića da s Kužeom ode put Japana, ali nije se dao.

 

mlin-milj
Bobo, dobro došao u klub!

– Znam da sam izgubio pet milijuna dolara. Ma da sam ostao i u Francuskoj zaradio bih puno. Što ćeš, sudbina je htjela drugo.

Zagrebački flert s Melanijom Trump

Priključio nam se i gradonačelnik Bandić kojem rekoh da bi na Krematoriju trebalo napraviti  pokretne štenge jer stariji ljudi jedva idu gore – dolje.

-Smatraj da je to već u projektu – kao iz topa je uzvratio gradonačelnik.

Na kraju pretužnog sprovoda opet natrag u birtiju da izbjegnemu nezapamćenu gužvu. Tomici i meni pridržuje se naš stari frend i ljubitelj Omerzovih vina N.N.

Ne imenujem ga zbog priče koju nam je ispričao, a oženjen je i bio je oženjen kad je fulirao prvoj dami Amerike.

– Bili smo na sajmu u Ljubljani, a tad mlađahna Melanija radila je s frendicom na susjednom štandu. Predložili smo im izlet u Trst i na naše veliko zadovoljstvo prihvatile su poziv. Koji je sad to trofej, ali što mi vrijedi kad se ne mogu hvalit!

Zajec i Hala mi rekoše da idu u Dubrovnik kod Pave gdje će zagrebački odvjetnici i suci igrati nogomet s tamošnjim kolegama.

-Ideš s nama!

Kako sam odlučio da će mi ubuduće radijus kretanja  biti najviše 50 kilometara, odustajem.

Vraćajući se na Trešnjevku, Tomu naziva Vedran Mlikota , koji sa Stipom Božićem ide u posjetu Jetiju. Vlaji na Himalaji imat će promociju kulenovog brace – novog dragulja u kolekciji Galovićevih mesnih delicija.

   Nije pravi trenutak, ali…

Baš i nije vrijeme za viceve i šale, ali kako život teče neumoljivo dalje, evo nešto kratko:

1.

Ne biraj pravi moment. Biraj pravu osobu s kojom su svi momenti  pravi!

2.

Uš’o Huso u apoteku :

– Imate li crni kondom?

-Što će vam, čovječe?

-Umro Mujo pa bih da izrazim Fati saučešće

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.