Kako sam nagovorio Lacija da repa na Eurosongu

Piše: Miljenko Mitrović

Od djetinjstva na ulicama provodim više vremena od prometnih znakova i semafora. Na asfaltu sam i doktorirao pa sam jednom starom prijatelju sa šank linija, Anti Stamaću šapnuo da svoje ulične titule ne bih mijenjao za njegovu akademske.

Lutam ovih dana gradom i gledam gutače vatre, ulične svirače, mađioničare, akrobate i svoje drage prijatelje Paju i Hadžija koji su kao Kraljevi ulice postali istinski brend naše metropole. Vjerovali ili ne oni su izdali više albuma nego Beatlesi i Stonesi zajedno.

Ima na ovogodišnjem “cestarenju” svega i svačega, ali više nema njega. Nema starog dobrog Ladislava Demeterffyja -Lacija i njegove harmonike da oplemene sva ova događanja koja nas vesele. A da smo bili frendovi, bili smo. I to jako dobri. Ne volim ono “ja pa ja”, ali baš sam ja s Pajom i Hadžijem osmislio Lacijev nastup na Eurosongu.

Laci
Jer oni kuže spiku

-Bilo bi super da Laci kao 75 cents repa u vašoj pjesmi na Dori – predložio sam Kraljevima koji su od prve prihvatili ideju, napisali hit, ubacili starog repera, pobijedili na Dori i plasirali se u finale Eurosonga.

-Ti bokca ja bum bil’ najstariji pjevač u povijesti Eurosonga – pričao mije Laci koji je u “Romanci” izrepao svoj burni život.

-Skoro 20 let sam sviral na brodovima. Bil sam u svim zemljama, na svim kontinentima osim tamo gdje žive beli medvedi i pingvini – pričao mije Laci strasno se oblizujući pri spomenu karnevala u Riu i onih čokoladnih ljepotica koje su njihale svoja isklesana tijela u ritmu sambe.

Svirao je Laci klavir, harmoniku ,saksofon…

-Tata me tukel šibom dok sam učil tipkat po klaviru !

Volio je život, žene, a srčeko mu je posebno kucalo za Sandru Bagarić.

-I ja sam njega voljela na poseban način. Bio je tako originalan i neponovljiv – znala mi je pričati Sandra.

Inače malo njih zna da je Laci bio državni reprezentativac u skijanju, odličan planinar, a njegov prapradjed bio je Dimitrije Demeter, utemeljitelj hrvatskog teatra.

-Kad je jedan moj predak dobil plemićku austrougarsku titulu, prezimenu Demeter dodali smo ono ffi.

Sjećajući se starog dobrog i veselog Lacija pade mi na pamet da Kraljevima ulice predložim da idući “Cest is the best” posvete njemu i njegovoj čarobnoj harmonici.

Playboyu Nagrada grada Zagreba

S Goranom Grgićem i Čošom bio sam u Gradskoj vijećnici na dodjeli Narada grada Zagreba. Čestitao sam Popoviću, Sedlaru, Tihavi i na kraju svom starom frendu, dr, Robertu Kolundžiću koji se nije odvajao od svoje lijepe i šarmantne supruge Mirne.

-Da samo znaš kakvu si nam spačku napravio uoči našeg vjenčanja – iznenadi me Robi vračajući film u vremena kad sam šljakao u Večernjaku. Robijeva supruga otkri mi o čemu se radi:

-Dan uoči našeg odlaska ko dmatičara napisao si u Večernjaku da je konačno dolijao veliki zagrebački plejboy Robert Kolundžić. Moji su doma pošizili jer su o Robiju imali drugačije mišljenje. Bili su šokirani, ali brzo smo smirili situaciju i vjenčanje nije propalo.

Ima li ko jači?

Popapali smo u Dvercima malo voća i poneku štruklu , a uz to mi naletiše dva vica o Crnogorcima:

1.

-Đevojko, što imaš na sebe ?

-Samo gaćice !

-A zemlju ,kuću , nekretnine…?

2.

Ulazi stari đed u birtiju i viče:

-Ima li ođe ko jači od mene?

Digoše se dva kršna đetića :

-Mi đede!

-A da izađete van i pogurate mi traktor!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.