Verica i Perica, našeg Ive mjerica

Piše: Miljenko Mitrović 

U trenutku kad moji prijatelji muslimani kreću u ramazanski post, u temeljito čišćenje tijela i duše, ja krenuh s prežderavanjima i trovanjima.

Zagrijavanje je bilo u Pavlovoj Vasi gdje smo obrstili prvoga janjca i obećali Džemi Mustedanagiću da stižemo u Albaniju kad postane izbornikom A-reprezentacije.

-Tamo vrhunska riblja večera za pet osoba s vinom, aperitivima i desertom košta manje od 100 eura!

Kako je vrlo jeftino maslinovo ulje i skenderbeg eto nas ubrzo na albanskom djelu Bojane i Skadarskog jezera.

Nastavak bumbanja bio je u Krašiću kod tenora Tvrtka Stipića. Vrhunski fileki iz Tača i odojček koji je dugo plesao ra ražnju. Velik broj prijatelja i opernih pjevača.

-U Indiji svaki čovjek za života mora posaditi jedno stablo pa bi i mi tenori mogli odgojiti barem po jednog nasljednika -reče mi uz Bermet operni prvak Damir Fatović i u nastavku demistificira famu o čuvanju glasa i glasnica.

-Sve su to laži da ne treba puno pjevati nego čuvati glas. Tvrdim da što više pjevaš, glas ti je sve bolji .Eto, ja sam npr. otpjevao 300 Era u deset godina i šta mi fali!?

Adam Končić mi je uz odojčeka ispričao kako su ga smijenili Komedijini “muškići” s ravnateljskog trona, a mi na sreću brzo odjurismo iz Krašića jer je Stipićeva šampionska graševina bivala sve bolja i bolja.

Janjetina za Ančicu Dobrić

Na ročkasu Perice Martinović kod mlađanog Slaveka Omerza odvrtio se novi janko, a vina su tekla u potocima. Nedostajala je samo pjesma jer je Ivi Gamulinu -Đaniju živac zablokirao čeljust, Jurasa je okupirala degustacija vina, a maestru Tončiju Biliću ruke su bile zauzete janjećim zaporcima. Veri Zimi pripala je glavuša, a ona ju je proslijedila Ivi Gregureviću.

20170528_155333
“Uzmi Ivo, zaslužio si!”

Gregurević nam je pričao kako je bilo na snimanju Nolinog “Udbaša”, a onda nas je Anita Malenica sve iznenadila:

-Pišem dramski tekst za Pericu, Ivu i Vericu. Premijera će biti u Histrionima!

Nije bilo redatelja Dražena Ferenčine kojem je giht zagorčao dane, a mi smo se odmah dosjetili radnog naslova – “Perica i Verica, našeg Ive mjerica”.

Siniša Ružić bit će narator u predstavi, a pronašli smo i kaskadera koji će mjenjati Ivu u vratolomnim erotskim scenama.

-Kaskader će biti Tomi Galović koji će uz pomoć kulenovog brace obaviti najteže zadatke. Tomo je prihvatio ulogu, a mi se sjetismo naše frendice Ančice Dobrić koja ide na zadnju kemoterapiju pa joj spakovasmo najslađe komade janjetine. Siguran sam da će na sljedećem ročkasu biti ponovno s nama sa svojim preslatkim Marom.

Inače najromantičnija osoba na fešti bio je kralj Festivala glumca, Tomislav Palinić-Čošo koji se šetao po vinogradima s jednom mladom i lijepom glumicom. Sve je poput iskusnog paparazza ovjekovječio bivši boksački šampion Zvonimir Franjić. Iz Amerike je ravno na feštu došao naš prijatelj Branko Borgudan koji je konstantno bio na lajni s Nadom Abrus.

-Sve vas pozdravlja Nada iz Crne Gore i žali što nije s nama.

Falila je Nada Branku, a nama njeni kolačići s kojima nas redovito iznenadi u Deželi.

Rama u Rudešu

Naravno da sam i na veseloj svadbi Ksenije Jozić i Josipa Markešića ostao do samog kraja i nakon dugo, dugo vremena zaplesao s preslatkom mladenkom i kumom. Usudio sam se zatancati tek kad su otišli kralj i kraljica plesnjaka Damir Rajković, izbornik mlade košarkaške repke i njegova sestrična Vesna Jozić.

Kratko sam svratio i u Gavellu na feštu prelijepe Tare Rosandić koja je počastila ekipu za prijem u Dramsko kazalište. A kad sam sve zbrojio što se jelo i pilo u ovih sedam dana, čudi me da se ne prolijem po asfaltu i da sam uopće još živ. Pala je i odluka da se pridružim Idi, Agi ,Hadžiji ,Kemi u – Ramazanskom postu!

I još jedan policijski

Poslao policajac ženu i djecu na more. Nakon deset dana im se pridruži i odmah navali na ženu :

-Nemoj tu, čut će nas djeca, ajmo na plažu!

Pojaše on nju na plaži kad eto ti policajca u uniformi:

-Sram nek vas bude. Na javnom mjestu to radite. Kaznit ću vas!

Diže se policajac ševac i predstavi se.

-U redu je, kolega. A što se ove kurvetine tiče koju već treći dan lovim na plaži kako se jebe, e nju ću kazniti!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.