Kako pomiriti Ćiru i Mamića?

Piše: Miljenko Mitrović

Nakon druženja s prekrasnim ljudima među kojima su bili i župnici opet me razvaljuju pitanja “Što Bog želi?” ,”Što Bog hoće?”. I nikako dokučiti odgovor, nikako dešifrirati zagonetni Božji kod. Vjerovali ili ne, naša galaksija široka je 100 000 svjetlosnih godina, a u svemiru ih ima približno 200 milijardi. Svaka je popunjena s 400 milijardi zvijezda. E sad, kako pronaći sebe u tom svemirskom ludilu i smisao našeg postojanja u njemu?

Nikako!

I zato odmah idem u rekapitulaciju proteklih sedam dana u kojima je bilo svega i svačega. Repnice u Brezovici oduševile su ekipu, a posebno paleta vina Janeza Šekoranje.

-Naša vina nalaze se na kartama najprestižnijih svjetskih restorana, a kušali su ih Bill Clinton, Bush, Al Gore, japanski car… – pričao nam je Janez dok smo strastveno cuclali božanske kapi.

Dotakli smo se u spiki Melanije Trump i Sevnice na što je spiritus movens cijele škvadre, dr. Robert Holjevac, replicirao našem domaćinu:

-Sevnicu treba preimenovati u Ševnicu i pronaći hižu u kojoj su se Donald i Melanija prvi put poševili!

Sve lijepo brzo prođe pa me evo opet u zagrebačkoj bazi gdje srećem starog prijatelja LJubu Travicu.

-Upravo se vraćam iz Irana. Ljudi me nisu isplatili po ugovoru pa ćemo na sud – kaže mi nekad najbolji odbojkaš Juge i dodaje da već godinama ima kamp u Poreču za mlade talente.

– Živim na relaciji Zagreb -Poreč -Padova i trenerski lutam po svijetu.

Kometa lijepih žena

Svratio sam do Kluba Zagoraca u Palmotićevu 21 gdje su Janez Šekoranja i Boris Drenški, dva svjetska prvaka i dva kralja vinskih predikata imali pravi pravcati okršaj ispred probranih vinoljubaca.

Sljedovi ukusne hrane sljubljivali su se sa savršenim vinima pa je to bilo druženje za pamćenje – reče mi gazda Baltazara Bobo Čimbur koji je pobjegao s druženja kad su krenuli kolačići jer ne želi vratiti teško izgubljene kile.

vinari
Gazda Baltazara u društvu vinskih šampijona

 

Navečer premijera odličnog “Kometa”, a na domjenku sam shvatio zašto su turski sultani imali hareme. Naime, toliko lijepih, talentiranih, dragih i zanimljivih ženskica u jednoj predstavi teško je pronaći. Kao Sulejman Veličanstveni šetao sam oko šanka te locirao, identificirao i izljubio redom: Aidu Bukvić, Nelu Kocsis, Kseniju Pajić, Ivanu Roščić, Natašu Janjić, Anju Đurinović, Antoniju Stanišić i Bojanu Gregorić -Vejzović. Vjerujte, jedva čekam pedesetu i stotu izvedbu da ponovim gradivo i ponovo izljubim te talentirane i lijepe cure. Čini mi se da je odgovor iz uvoda na pitanje što Bog želi možda – Ljubav!. Ljubav prema svima i cijelom svijetu! Ljubav i samo ljubav!

Tko je izbacio Maminja?

A te ljubavi nije nedostajalo ni na fantastičnoj premijeri Tarikovog “Ćire”. Naravno da je u predstavi spomenuta i Karaka pa evo i ekskluzivne fotke Pave i Ćire koji mi šapnu:

ćiro
-Sine, nas dvojica smo pisali povijest!

 

Sretoh i starog prijatelja Zdravka Mamića bez kojeg Dinamo nikad ne bi bio klub sa stalnim europskim štihom. Mislio sam da su on i Ćiro izgladili stare nesporazume i da su se kumovi pomirili, ali očito sam se prevario. Vidjevši da na premijeru stiže Maminjo, Tarik je, na intervenciju Duška Ljuštine, izbacio uvredljive rečenice koje su se odnosile na Zdravka. I dobro da ih je izbacio jer ne treba kvariti jednu toplu, prekrasnu i duhovitu priču o treneru svih trenera. Ionako to nitko nije ni primijetio, a nama ostavlja mogućnost da izmirimo dva bivša prijatelja, dva kuma i dva nogometna fanatika. Naime, Pavo Kremenić i ja pozivamo ih u Karaku na večeru pomirenja. Neka se obojica u ovo korizmeno vrijeme vrate u doba kad su disali kao jedan.

Inače, Tarik je imao premjeru na svoj ročkas pa se tulum nastavio u kod Solde u Buldogu .

-Muž mi je upravo javio da su pobijedili prvake Kine -pohvalila nam se gospođa Soldo uz napomenu da će za suprugov pedeseti rođendan u Buldogu prirediti pravi rusvaj.

A ja sam poljubio uvijek mlađahnu i lijepu Suzi Josipović-Redžepagić, poslušao kako Tarik pjeva Arsena i odlutao u zagrebačku noć razmišljajući i dalje što to Bog hoće.

Siguran sam da ne bi imao ništa protiv da se Ćiro i Maminjo pomire.

Crnogorski Dan žena

Kako smo u nogometu, evo jednog vica koji se pojavio nakon velike pobjede Barcelone:

Sjedi Neimar u birtiji i prilazi mu cigo s violinom.

-Što da ti sviram, bratko?

-Sviraj penal!

A na Dan žena čuo sam dvije duhovite pričice:

1. -Ljubav ti je kao prdež!

-?

-Ako forsiraš samo zasereš stvar !

2. U Podgorici na 8 mart:

– Ženo, nemoj prati suđe, danas je tvoj dan. Operi ga sutra!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.