Kurcomlatić, Trump i afrička šljiva

Piše: Miljenko Mitrović

Slovenci su najveći pobjednici svjetskih izbora. Punčka Melanija je postala prva dama Amerike, a fiškal iz Dežele prvi čovjek moćne nogometne organizacije. Baš razmišljam koliko Trump mora progutati afričke šljive da zadovolji pohotnu jodlericu kad mu se i frizura diže prema nebu.

Inače, u ovo vrijeme kad Celzijusi klize prema podrumu, čitanje je idealno rješenje. Miro Gavran je svojim novim romanom “Nekoliko ptica i jedno nebo”izvršio  teroristički napad na moje uspavane emocije. Knjiga satkana od  duše. Čestitao sam ročkas Trumpovom poletarcu Mili Rupčiću, a on mi javi radosnu vijest:

-Završio sam konačno svoj lički mjuzikl!

Iz arapskih pustinja gdje radi kao trener, ispravak netočnog navoda poslao mi je Rajko Janjanin:

– Pavi Kremeniću namjestio sam i ja bar dvjesto golova!- tvrdi Rajko pa se cifra Pavinih golova strelovito penje. Ma neka Messi, Ronaldo, Ibro i drugi pate.

Najduži dan u Damasku

U ovo interlibersko doba  sjetih  se svoje drage poznanice i naše najveće pjesnikinje Vesne Parun. Imala je Vesna čudesne moći pa mi je izgatala dvije kćeri koje sam dobio, ali i jednog sina kojeg nemam ili ne znam da ga imam. Poklonila mi je i dva svoja akvarela, slikovnicu  i zbirku kurcomlatića, njenih kratkih ali prostih političko-erotskih stihova. Nemalo me iznenadio pjesnik iz Rastoka, Branko Pejnović  veliki prijatelj naše literarne kraljice.

20161106_085737
Naš kolumnist napeto sluša Vesnine Kurcomlatiće

-Već dvije godine vodim borbu s gradom da u Preradovićevoj postavimo reljef kojeg je  izradio Munir Vejzović. Naime, Vesna je u Preradovićevoj 38 davne 1953. godine napisala antologijsku pjesmu “Ti koja imaš ruke nevinije od mojih” i to ženi koja joj je otela Pjera Breškovića-priča mi Branko uz napomenu kako je Vesna u Damasku napisala proročansku knjigu “Najduži dan u Damasku” koja je trenutno u posjedu Sirijca Adnana, njene najveće i zadnje ljubavi.

-Čekamo da se rat okonča kako bi došli do ove kapitalne knjige-optimist je rastočki Jesenjin.

Listam  “Kurcomlatić” i shvaćam zašto vlastodršci ne žele podići malu bistu Vesni Parun, a i dokumentarac o njoj snima se već pet godina:

SVAKA JE NOVA

DRŽAVA DJEVA

DOK JE NE SJEBU

S DESNA I S LIJEVA!

Nadalje na strani 10  novi kurcomlatić:

EH DA NAM JE KURAC

MINISTAR KULTURE

PORNIĆI BI BILI

VRH LITERATURE!

Sjetih  se i  našeg zajedničkog frenda Žarka Dolinara  koji je prvi u Zagreb dopelal Viagru. Pitao sam ga tada u Saloonu da li ta tableta stvarno funkcionira, a on je potvrdno klimnuo glavom i dodao:

-Ugovoril sam spoj s jednom zgodnom pucom, popil  Viagru, a ona ni došla, pa mi je pimpać stajal nekoliko sati bez veze.

Kad je Žarkec, inače prvi hrvatski svjetski prvak u povijesti, posjetio Vesnu Parun u Stubakima dobro je nasmijao staru frendicu:

-Zamisli Vesna  da smo  ti i ja ljubavni par pa da se sad hoćemo poševiti. Kak bi to samo zgledalo? Ja imam kateter, a ti nepokretna u kolicima.

Bolje humor nego tumor

Sjetih se na kraju ove Putne Žarkecove kovanice “bolje humor nego tumor” pa sa starom slavonskom barakudom Hrvojem  Benićem, bivšim vaterpolo golmanom koji je jedini u povijesti ovoga sporta primio gol kroz noge, sastavih top  listu najboljih  bečaraca:

1. NEMA VOĐE DO MAO CE TUNGA , NI ŽVAKAĆE KAO ČUNGA LUNGA

2.NAŠLE SNAŠE SMRZNUTOGA PIŠU, PA MU PUŠU DA MU VRATE DUŠU

3.KIŠA KIŠI PADA MI PO PIŠI,PADAJ KIŠO DA NARASTE PIŠO

4.NIKO NE ZNA MOJU TEŠKU MUKU, JEBEM JEBEM PA PROMIJENIM RUKU

5.DABOGDA SE PREVRNILA NA TE, ŠLEPERČINA PUNA PEDERČINA

6.DA SU PIZDE KO NA NEBU ZVIZDE, SVI BI ŠOKCI BILI ZRAKOPLOVCI

7.MALA MOJA SJEDNI MI NA JAJA, PA ĆEŠ VIDIT ŠTA JE  HIMALAJA

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.