Hipstagram dana: Splavnica – jer ”Cvjetni” je sada samo ”Centar”

Splavnica

Kada se nađete u situaciji da hitno morate nabaviti cvijeće, bilo radi isprike, godišnjice, rođendana, sigurno vam prvo padne na pamet: Pa otići ću na Cvjetni! Hm, hajde da malo razmislimo o tom ”Cvjetnom” ali bez da ulazimo u politiku, hipijevštinu i propagandu stranih plaćenika. Na ”Cvjetnom” je cvijeće skuplje nego bilo gdje u Zagrebu, a kvaliteta ponuđenih cvjetova zaista nije neka.

Samo dvjestotinjak metara sjeverno nalazi se Splavnica – uličica koja povezuje Trg bana Jelačića i Dolac. E pa to je ponuda cvijeća, cvjetova, sobnog i ukrasnog bilja nalik na amsterdamske tržnice tulipana! Ako tražite nešto lijepo i posebno za nekog lijepog i posebnog ili samo kako biste ukrasili balkon, na pravom ste mjestu.

Uostalom, Cvjetni je dozlaboga ružan, siv, bez hlada, šugavog drveća, pun šeširdžija i velikih naočala, paparazza, a onaj ”Cvjetni Centar” (kojeg je trebalo izgraditi u svrhu revitalizacije stare gradske jezgre, tu nema dvojbe) onog investitora ubojice crni je sarkofag nekad lijepog gradskog trga.

Nikola Pušonjić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.