ZAGREB PRIDE: Pretučen lezbijski par na Trešnjevci!

U cijelosti prenosimo priopćenje o brutalnom napadu:

‘Da ste u Beogradu, ne bi se ovako usudile hodati gradom! Odvratne lezbače i pederi, treba vas sve pobit’ i popalit’! BBB i huligani, je l’ ti to razumiješ?’, samo su neke od bezbroj uvreda i pogrda koje je nepoznati muškarac uzvikivao dok je šakama u glavu tukao dvije djevojke. Napad se dogodio 22. lipnja oko 5.45 sati ujutro u zagrebačkom kvartu Trešnjevka. Jedna od djevojaka je zadobila frakturu vilice, ima rasječenu usnicu i potres mozga, dok druga ima hematome i masnice po licu, priopćio je Zagreb Pride.

Uznemiravanje i homofobni ispadi počeli su uoči samog napada, dok su djevojke čekale noćni autobus na Glavnom kolodvoru. Iako su ga uglavnom ignorirale, obraćajući mu se jedino s porukom da ih ostavi na miru, on nije popuštao, već je s verbalnim zlostavljanjem nastavio i u noćnom autobusu. Nakon što su djevojke izašle na stanici kod Trešnjevačkog placa, verbalni napad pretvorio se u fizički – udarcima u glavu. Djevojke su nekako uspjele pobjeći, no on ih je sustigao kod rotora u Novoj cesti te ih je nastavio tući šakama i nogama po glavi i tijelu. Jedna od djevojaka uspjela je pozvati policiju nakon čega se napadač udaljio u nepoznatom pravcu, vrijeđajući i njih i policiju. Napadač je bio odjeven u traperice i majicu na kojima je, prema sjećanju žrtvi, pisalo ‘Run’ i ‘Zagreb’. Visok je oko 180 cm, oko 25 godina starosti i djeluje da nije bio pod utjecajem alkohola ili droga.

Ne računajući psihičke posljedice i stanje šoka, posljedice napada su brutalne: jedna od djevojaka je zadobila frakturu vilice, ima rasječenu usnicu i potres mozga, dok druga ima hematome i masnice po licu. Žrtve zločina iz mržnje policiji su na licu mjesta jasno naglasile da se napad dogodio iz mržnje zbog njihove spolne orijentacije. Obavijestile su i Zagreb Pride koji je jučer angažirao odvjetnički ured Bandalo&Labavić s kojim smo uspješno surađivali na nizu drugih zločina iz mržnje, od napada pred klubovima Sirup i Jedinica, do dva napada u zagrebačkom javnom prijevozu prošle godine. Protiv zasad nepoznatog počinitelja podnijet ćemo kaznenu prijavu zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih ozljeda, u vezi sa zločinom iz mržnje.

Zločini iz mržnje i fizičko nasilje protiv LGBT osoba moraju prestati i moraju se suzbiti svih zakonskim sredstvima te s najstrožom javnom osudom’ – stoji u priopćenju Zagreb Pridea.

mojzagreb.info

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.