Milan Mladenović iz EKV-a dobiva ulicu u Zagrebu?

MojZagreb.info

Frontman EKV-a proveo je većinu života u Beogradu, ali je rođen u našem gradu.

Photo by Goranka Matić

Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine odlučio je uputiti u proceduru i na javnu raspravu u vijeća gradskih četvrti prijedlog za imenovanja novih ulica u Zagrebu, i to Ulice Karla Metikoša i Milana Mladenovića (pjevač beogradske grupe Ekatarine Velike), Šetališta Vesne Parun te Ulice Safveta bega Bašagića, Parka 145 brigade Hrvatske vojske i Parka dubravskih branitelja.

Govoreći o inicijativi za imenovanje tih ulica, šetališta i parkova, predsjednik odbora Marin Knezović rekao je kako je ideja da ulice i trgove u Zagrebu ne moraju dobiti osobe poput ratnika, umjetnika ili političara, nego da to mogu biti osobe iz popularne kulture poput Karla Metikoša ili Milana Mladenovića.

Predložio je da se ta imena daju ulicama koje su u planu ili u izgradnji kako građani ne bi imali problema s novim dokumentima.

Prijedlog za Ulicu Karla Metikoša i Ulicu Milana Mladenovića u istočnom dijelu Zapruđa Knezović je obrazložio time da je Metikoš bio vrlo popularan kao zvijezda rock glazbe na području bivše države i dijela Europe. Za Milana Mladenovića, rođenog u Zagrebu, rekao je da je bio medijski vrlo zanimljiv jer je riječ o pjevaču beogradske grupe Ekatarine Velike koja je, kako je ocijenio, bila popularnija u Hrvatskoj nego u Srbiji i ostavila je velik trag u popularnoj glazbi bivše države.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.