(Ne)sretni sati u klubu ”Purgeraj”

Piše: Nikola Pušonjić

Zagrebački park Ribnjak oduvijek prate svakojake mračne priče – osamdesetih godina mladež se plašilo homoseksualcima koji vrebaju iz grmova, devedesetih su na tapeti bili pankeri, metalci i narkomani, a milenijske su godine u priču dovele navijače lokalnih nogometnih klubova, maloljetnice u štiklicama i povremena razbojstva. Zašto Ribnjak već generacijama čuva titulu najopskurnijeg parka u gradu i što privlači noću mlado i staro u sjenu kaptolskih zidina? Blizina centra grada? Prekrasne šetnice? Ma kakvi, pogađate – radi se o popularnom klubu ”Purgeraj”

Image and video hosting by TinyPic

Nekoć šarmantno mjesto u starom perivoju privlačilo je goste jedinstvenim popustom  na cijene alkoholnih pića – dvije pivice 12 kuna, a dva gemišta 10 – publici željnoj dobre zabave tulum je svakog dana u tjednu bio zajamčen. Takozvani ”Happy Hour” bio je izvrstan marketinški potez, od 21:00 do 23:00 točila se najjeftinija cuga u gradu, a klub je bio pun veselih, mladih ljudi.

Međutim, znate kako se kaže: ”Sve što je lijepo, kratko traje” i tako je bilo u slučaju ”Purgeraj”

Cuga je postajala skuplja i skuplja, a ”Rock & Roll Blues bar” privlačio je sve više i više rozih polo majici natopljenih testosteronom koje tumaraju po polumraku kluba u želji da odvedu djevojku sumnjivih godina k sebi u krevet – ili barem u toalet. Ovo ne treba shvatiti kao osudu ili, ne daj bože, moraliziranje; za sve postoji i mjesto i vrijeme, a ”Purgeraj” kojeg pamtimo sigurno nije išao uz bok s klubovima na obali Zagrebačkog Mora.

Dolazak do šanka za vrijeme ”Akcije” u ”Purgu” prava je sportska disciplina – kombinacija atletike i šaha, a ako trebate na toalet, bolje vam je izaći vani u park, manje su šanse da netko povrati po vama. Istinski ”Happy Hour”!

Ukoliko ne vjerujete našem profesionalnom oku, preporučamo vam da posjetite ”Purgeraj” četvrtkom, platite ulaznicu 15 kn (tek nakon ponoći) i sami donesete sud. Na kraju krajeva, možda smo samo ljuti na nesnosnu gužvu i cijenu pive – 18 kn ipak nije 12.

2 thoughts

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.